Konverentsi korraldab:
Konverentsi sekretariaat:
T: +372 5919 2019
Posterettekannete võitjaid toetab:
Tuletame meelde, et kohapealne osalemine konverentsil EMÜ peahoones on võimalik neile, kes on ennast kohapealseks osalejaks registreerinud.
Juhime tähelepanu, et tegemist on hübriidkonverentsiga mistõttu võivad olla programmis ajalised nihked. Vabandame ebamugavuste pärast!
2. MÄRTS – TERVISLIK TOIT
9:00-10:00 Registreerumine kohapealsetele osalejatele
SESSIOON I
10:00 Avasõnad
10:05 Toiduohutuskultuuri kujundamine, säilitamine ja hindamine - Katrin Laikoja, EMÜ
10:30 Põhimõtted veiseliha kvaliteedi arendamisel, muutes lihaveise geneetilist tausta ja söötmist – Liisa Keto, LUKE (Soome)
11:00. Toiduraiskamisest ja jäätmetest toidutööstuse vaatenurgast - Triin Kõrgmaa, AS Salvest
11:30 Hakklihatoodete riknemise pidurdamine taimsete tootmisjääkidega - Tõnu Püssa, EMÜ
12:00 Lõunal postrite tutvustus
SESSIOON II
13:00 Mikrobioloogilised ohud toidus - olukord Eestis ja EL-is - Mati Roasto, EMÜ
13:20 Molekulaarsete meetodite kasutamine toiduainetööstuses – toiduohutuse juhtumiuuringu näitel - Mihkel Mäesaar, EMÜ
13:40 Komplekssed kestvuskatsed toidu säilimisaja määramiseks – Julia Koskar, EMÜ, VTL
14:00 Mahetoidukäitlejate toiduohutuse alase küsitluse tulemused - Elen Peetsmann, EMÜ Mahekeskus SA
14:20 Fermenteeritud mustika-lutsernijoogi mõju enesetundele ja tervisenäitajatele - Merle Rätsep, BioCC
14:40 Piimhappebakterite ja pärmseente elulemus lüofiliseeritud tatraleivajuuretistes - Liis Lutter, EMÜ
Sirutuspaus 15 min
SESSIOON III
15:15 Viimaseid T&A tegevuse tulemusi (2019-2022): ERA-Chair Valortech Eesti Maaülikoolis - Rajeev Bhat, EMÜ Valortech
15:35 Pihlaka väärindamine kasutades uuenduslikke tehnoloogiaid - Viive Sarv, EMÜ Valortech
15:50 Dieetkiud astelpajujääkidest – ekstraheerimine, optimeerimine ja rakendused - Shehzad Hussain, EMÜ Valortech
16:05 Viinamarjakasvatuses tekkivate jääkide väärindamise võimalused - Reelika Rätsep, EMÜ Valortech
16:20 Perspektiivikaid meetodeid kaeravalkude kasutamiseks toiduainetööstuses - Monica Nabil Gayed Ibrahim, EMÜ Valortech
16:35 Toidutööstuse jäätmete ja kõrvalsaaduste säästev kasutamine loomasööda arendamiseks - Dunja Malenica, EMÜ Valortech
16:50 Õlide eraldamine ebaküdoonia veini jäägist superkriitilise ekstraktsiooni abil - Sana Ben Othman, EMÜ Valortech
17:05 Bioplasti tootmise võimalused Eesti toidutööstuse jäätmetest ja kõrvalsaadustest - Katrin Jõgi, EMÜ Valortech
3. MÄRTS – TERVE LOOM
8:45-9:30 Registreerumine kohapealsetele osalejatele
SESSIOON I
9:30 Loomakasvatus ja rohepoliitika - Riina Maruštšak, EPKK
10:00 Hummuli Agro OÜ piimakarjakasvatusest süsiniku jalajälje vähendamise ja energiakriisi taustal - Are Selge, Hummuli Agro OÜ
10:30 Piimatootmise, maakasutuse muutuse ja kasvuhoonegaaside heitkoguste seosed – Jelena Ariva, EMÜ
11:00 Metaani produktsioon ja selle vähendamise võimalused veistel - Mohammad Ramin, Rootsi Põllumajandusülikool
11:30 Suure piimatoodangu võlu ja valu - Andres Valdmann, EMÜ
12:00 Lõunal postrite tutvustus
SESSIOON II
13:00 ZnO free diet and biosecurity - Laurent Roger, DSM
13:30 Seafarmide bioturvalisus salmonella perspektiivist Eestis - Arvo Viltrop, EMÜ
14:00 Bioturvalisuse meetmed Salmonella kontaminatsiooni vastu Euroopa tapamajades - Tarmo Niine, EMÜ
14:30 Vähendatud ZnO sisaldusega ratsiooni söötmine põrsastele - katsete tulemusi Eesti seakasvatusest - Varpo Vare, EMÜ
Sirutuspaus 5 min
SESSIOON III
15:05 Heintaimiku fungitsiididega töötlemise mõju silo fermentatsioonile ja mükotoksiinide sisaldusele - Andres Olt, EMÜ
15:25 Nutikad väikemäletsejate pidamise tehnoloogiad - Peep Piirsalu, EMÜ
15:40 Meemesilaste (Apis mellifera L.) talvise ja suvise hukkumise riskitegurid - Lea Tummeleht, EMÜ
Parimate stendiettekannete välja kuulutamine – AS Dimedium
Sirutuspaus 15 min
SESSIOON IV
16:20 Toitumuse automaatse hindamise kasutamine söötmiskorralduse haldamisel piimafarmis - Hanno Jaakson, EMÜ
16:40 Genoomhinnatud EPK ja EHF lehmikute geneetiline varieeruvus - Tõnu Põlluäär, EMÜ
17:00 Piimalehmade praakimise põhjuste analüüs praakimisankeeti kasutades - Kerli Mõtus, EMÜ
17:20 Vasikatalitajate suhtumine ja isikuomadused ning seos vasikate suremusega – Dagni-Alice Viidu, EMÜ