TERVE LOOM JA TERVISLIK TOIT 2021
Tervislik toit KOLMAPÄEV, 3. märts |
|
Kõnejuht: Marko Kass |
|
09.40 - 10.00 |
SISSE LOGIMINE JA VEEBITERVITUS |
10.00 - 10.05 |
Avasõnad, videotervitus Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassenilt |
10.05 - 10.35 |
Toidutekkelised haiguspuhangud: põhjused ja ennetamise võimalused |
10.35 - 11.00 |
Toidupatogeenide tuvastamine toidutootmise ja -töötlemise ahelas kasutades molekulaarseid analüüsimeetodeid |
5 MINUTIT PAUSI | |
11.05 - 11.30 |
Toidu märgistamise valdkonna uued algatused |
11.30 - 12.00 |
Roheline piim – kas tulevikutoit või ulme? |
12.00 - 13.00 |
Paus ja stendiettekannete tutvustamine 30 minutit |
Kõnejuht: Katrin Laikoja |
|
13.00 - 13.30 |
Taimetoitlusega seotud soovitused ja ohud |
13.30 - 14.00 |
Väiketootja kogemus eksporditurgudele sisenemisel |
5 MINUTIT PAUSI | |
14.05 - 14.25 |
Kaerajookide eelised taimsete jookide turul |
14.25 - 14.45 |
Kaubanduslike pärmide mõju kombucha omadustele samaaegsel kääritamisel |
14.45 - 15.00 |
PAUS |
15.00 - 15.30 |
Listeria monocytogenes’e esinemine ja taimsete lisandite antibakteriaalne toime lihatoodetes Julia Koskar, Eesti Maaülikool |
15.30 - 15.50 |
Kampülobakterid liha tootmise ahelas |
5 MINUTIT PAUSI | |
15.55 - 16.15 |
Taimsete tootmisjääkide kasutamine liha- ja kalatoodete väärindamiseks |
16.15 - 16.35 |
Polütsüklilised aromaatsed süsivesinikud toidus |
16.35 - 17.00 |
KOKKUVÕTE - PÄEVA LÕPETAMINE |
Terve loom |
|
Kõnejuht: Marko Kass |
|
09.15 - 09.30 |
SISSE LOGIMINE JA VEEBITERVITUS |
09.30 - 10.00 |
Nakkushaiguste levimus ja seos praakimisega Eesti piimaveisekarjades |
10.00 - 10.30 |
Eesti piimaveisefarmide bioturvalisus ja seos nakkushaiguste esinemisega Kerli Mõtus, Eesti Maaülikool |
5 MINUTIT PAUSI | |
10.35 - 11.00 |
Piimaveisefarmide vasikatalitajaid motiveerivad tegurid ja seos vasikate suremusega |
11.00 - 11.30 |
Sponsorloeng Smart Farm esitleb: Kõik, mida mõõdad, läheb paremaks |
11.30 - 12.00 |
Pandeemia mõjud sektorile ja riiklikud tegevused |
12.00 - 13.00 |
PAUS ja stendiettekannete tutvustamine 30 min |
Kõnejuht: Priit Päkk |
|
13.00 - 13.30 |
Sigade Aafrika katku olukorrast meil ja EL-is |
13.30 - 14.00 |
Sigade Aafrika katku putuksiirutajad |
5 MINUTIT PAUSI | |
14.05 - 14.30 |
Võõrdepõrsaste juurdekasvu dünaamika kuivsöötmisel |
14.30 - 15.00 |
Sigade Aafrika katku tõrjemeetmete aktsepteeritus seapidajate pool |
15.00 - 15.10 |
PAUS ja stendiettekande preemiad |
15.10 - 15.30 |
BovINE Euroopa lihaveise innovatsiooni võrgustikust |
15.30 - 15.50 |
Eesti Liha tootjaorganisatsioon – võimalused ja koostöö |
5 MINUTIT PAUSI | |
15.55 - 16.20 |
Lammaste ja kitsede täppispidamine ja digitaaltehnoloogia |
16.20 - 16.45 |
Eesti piimaveiste populatsiooni hindamine genoomaretusväärtuste alusel |
16.45 - 17.10 | Toitumuse automaatse hindamise süsteemi kasutamine optimaalse seemendusaja määramiseks piimafarmis Hanno Jaakson, Eesti Maaülikool |
17.10 - 17.30 | KONVERENTSI LÕPETAMINE |